f

22. august 2008

Forbanna legevakt, helsevesen og hele pakka

Ja her sitter jeg snart fire om morgen og endelig fikk jeg min mann inn på legevakta! De har jo bare avvist han de siste tre ukene, siden hans egen lege har vært på ferie og ingen timer i sikte å få. Forutenom ja en turnuskandidat som sa kom tilbake hvis du blir verre, noe som skjedde to ganger iløpet av en uke! Til slutt nå i uke fire i hans sykdomsperiode kom han inn til sin lege på mandag og fikk konstatert lungebetennelse.

MEN sååå her i 01 tiden etter jeg hadde lagt meg kommer han inn med tårer som triller og uler så vondt har han og har mest sannsynlig et ribbeinsbrudd! MEN da han ringte legevakta kl 02 gir de han beskjed så lenge han kan puste så får han vente til i morgen! Men når han til slutt gråter i smerte og jeg har fra før pakket han full av smertestillende og dvs ikke bare si et par paracet. Neida her er det snakk om Nobligan med kombi av Voltaren, paracet OG Cosylan! Og han blir verre og verre, min mann gråter ikke av smerte enda han kjørte en stor pinne inn i hodet som måtte opereres ut! Neida han tåler mye, men når han roper ut smerte og de presterer igjen og si hold ut! DA svartnet det for meg! JEg har vårt kjære forbarska elendig helsevesen fra før av langt opp en viss plass!

Se hva slags behandling jeg selv har fått de siste to årene, INGENTING!!! Ventelist hit og dit, og ingen får ut fingeren! Nei vi skulle nok vært mere lik franskmennene på noen vis, bli mere lydhør og ikke godta det som skjer i vårt helsevesen! Jeg er så GLAD jeg ikke jobber innenfor systemet nå, fordi det går på tre hjul absolutt ikke fire! Bygge ut adminstrasjonen for å se til at systemet blir beskyttet. Men bygge ned de som virkelig gjør en jobb, de som er tapre og står på!

Men dette i natt fikk meg virkelig til å tenne i bunn, og jeg er en hissig dame og har ikke noe problem å si ifra hvis grensa er nådd! Så da kl tre ringer jeg i harme og forbannelse til legevakten og etter jeg spilte ut mitt sykepleier kort, ansvarlige gjorde dem om deres ansvar og mulige komplikasjoner og hva annet som kunne være feil! Fikk jeg til svar ja ja hvis han har sååå vondt så! HVA i ffff er det jeg sa da liksom! Så jeg sa det, hva er det jeg sier til deg, jeg sier jo han har fryktelig vondt! Mannen min syter ikke, han er ikke en av de som blir sååå syk at han ikke klarer noe som helst! Joda han kan vel klage som alle andre, men han er ikke en som vil ha oppmerksomhet slik, og har gått på jobb nå med lungebetennelse i to uker! Nei jeg er sååå lei og så sint og frustrert! Dette med å dytte ansvaret videre til neste vakt, eller neste lege eller stå på venteliste slik jeg gjør! 14 MND har jeg stått i kø til EN liten time på et kvarter på vårt såkalte fantastiske Nordlands sykehus!! PHØØ!!!

Nei jeg må nok finne meg en eller annen privatklinikk sørpå som kan få meg gjennomgått skikkelig og betale fra lomma mi. Fordi i dette tempoet er man jo fullstendig kronifisert før man får en diagnose! Det er skremmende, sjokkerende og absolutt ikke holdbart! Og bare min manns eksempel FIRE uker uten at noen vil høre på han, ta han alvorlig og sier kom tilbake hvis du ikke blir bedre! DEN altså knuuurrrr! Eller jeg som har gått å ventet nå siden i April på noen papirer som må fylles ut i min videre utrednign, siden i APRIL! Skal dokumentet til Kina og tilbake først eller, hva er det som skjer! Nei nå er jeg kanskje veldig sort hvitt, men jeg er sååå lei av å være tålmodig og være snill jente!
Fra nå av blir det å vifte med neseborene litt tror jeg! Vise at jeg vil bli tatt på alvor og ikke bare bli viftet av sted! Og ja våre leger har mye å gjøre, takket være den såkalte fantastiske fastlegeordningen, for en spøk!!!! Den som sier til meg at vi har et godt helsevesen må aldri selv ha vært å kjent hva det vil si å stå på vent og vent og vent! Eller alle de eksemplene jeg så på jobb, OMG samme opplegget, fanget i et system som ikke ser det enkelte menneske!

Nei takk, selg de norske politikerne på billigsalg og få inn noen vettuge folk som kan gjøre vårt land til et demokrati! Nå har vi langt ifra noe som heter det ei heller Parlamentarisme!

Sånn, da har jeg fått ut litt av guggen, håper jeg ikke setter den i halsen på dere! DET er ikke meningen, men akkurat nå har jeg behov å sette disse tankene og følelsene i tekstform! Så når jeg glemmer at jeg må slutte å bare smile og si joda tusen takk for smuler, så blir jeg påmint om det utifra hva jeg har skrevet! Det er så lett å gå i en passiv rolle, men livet skjer ikke mens vi sover, det er når vi agerer!

Nå skal jeg vente ved telefonen og håper med hele mitt hjerte at de tar han seriøst nå!

_____________________

Oppdatering etter mye om og men ble han undersøkt halv seks i morrest så ble han oppringt fra sitt legekontor om time litt over ni idag. Etter undersøkelse der, bar det på sykehuset. Der er han nå og de har tatt røntgen, nå er det EKG og blodprøver som står for tur. Endelig blir han tatt på alvor.... Skal oppdatere når jeg vet hva de finner ut. Mulig rift i muskel eller brudd på ribben, eller noe med lungene/hjertet var oppsummeringen han fikk hos sin lege. De er usikre fordi blodtrykket var svært høyt.

_______

Han fikk komme hjem nå kl halv fire. Han har ligget med surstoff og de har tatt EKG, BT, Røntgen, Ultralyd hun sjekket til og med Bena hans. Det er påvist helt sikkert en Atypisk lungebetennelse og den er så ille at den ene lungen er noe stiv av betennelsen. Det var svært vanskelig å lete etter brudd på røngten fordi det var bare hvitt alt, ikke så lett da å se hva som er hva! Men hun kunne ikke utelukke brest i ribbein. Hun var også veldig opptatt at han hadde så dårlig opptatt av surstoff og de var og tok blodgass og han var til sammen stukket 12 ganger for å få blod til både det ene og det andre! Ja ja han føler seg virkelig som en nålepute i dag knis, må prøve å smile litt oppi dette enda det er vel mest påtatt for å klare å gjøre det mere når jeg klarer å bli trygg og roet helt ned. De var å lette etter en blodpropp, dette kan være endel av rutinen men han hadde noen prøver de fikk svar på raskt som de ikke likte! Så derfor saumfarte de hele kroppen hans. Han fikk lov å være hjemme og ta det helt med ro, men med minste følelse av svimmelhet, og rask forverring måtte vi komme inn med han.

Så nå har jeg bygd opp senga så han får sitte og sove, puter hist og pist, laget et bord til han med drikke og alskens remedier hihi! Han skal ta det med ro, han fikk lov å gå rolig og slikt, men ingen anstrengelser. Han har såå lyst å se The Roots i kveld på Parken og jeg har ikke sagt at nei det går ikke! Tror når han først nå får sovet vil han kjenne at ehh det er nok VEL mye å klare, men men skal ikke ta fra han alt håpet heller da. Vi kan jo kjøre helt til bakken begynner og gå sakte sakte og få han på en stol så han får sett litt! Han har jo bare jobbet sååå lang tid for å få være del i dette, så ja ja, ikke alltid ting går ens vei. Men er lettet at han ble tatt så alvorlig og at de sjekket alt som går an å sjekke. Legen sa det er vanskelig å oppdage denne typen lungebetennelse da den er snikende, men syns det var rart han ikke hadde blitt sendt i røntgen på all denne tiden. Fordi det er vanlig prosedyre.

8 kommentarer:

 1. Blir vel litt feil å si "God morgen" her nå etter den natten dere har hatt! Håper virkelig at mannen din har blitt tatt på alvor for slike smerter høres skummelt ut. Lykke til med mannen Linn!
  Har lenge tenkt å sende deg et "pip" på PM men tiden strekker ikke helt til om dagen. Men nå skal jeg ta en liten husmorferie for tur og da håper jeg at jeg får hodet over vann.
  Mange trøsteklemmer sendes over til din llle familie!

  SvarSlett
 2. Ahhhh!!!
  Det er det jeg sier - for å bli syk i Norge - ja, da må man faktisk være så frisk at man STÅR PÅ og MASER!! Og hvem F! har vel overskudd til det hele tida!!!????

  Håper virkelig du får noe hjelp til mannen i dag!! Og at det blir fortgang i dine egne saker også!!

  STOR KLEM

  SvarSlett
 3. Huff! Jeg har heldigvis ikke opplevd noe sånt, men synes jeg hører flere og flere historier som den du forteller.
  Jeg priser meg lykkelig for hver dag jeg og mine er friske jeg. Å bli syk i dette landet er jo ingen god idee.

  Håper mannen din blir tatt på alvor nå, og at han får den hjelpen han trenger. Det gjelder jo selvfølgelig for deg også.

  Håper dere får en fin helg også!

  Klem fra Heidi

  SvarSlett
 4. HerreGud altså! Stakkars mann. Jeg hadde sendt en skikkelig klage ang. den behandlingen han har fått altså.

  Kommer til å følge med her i kveld, så hold meg oppdatert ja.

  Klem fra Heidi

  SvarSlett
 5. Huff, så trist å høre Linn. Jeg blir like oppgitt hver gang jeg hører om ting som dette, selv om jeg er fullstendig klar over at det forekommer - ofte.
  Hils BI så masse, og ønsk god bedring. Stoor klem

  SvarSlett
 6. Bare en klem fra meg...! Håper BI føler seg bedre nå i kveld....

  Og som du sa til meg....jeg er nå her om du trenger noe....!

  SvarSlett
 7. Kjære Linn <3
  Hva må ikke dere igjennom !? Vi har snakket om Nordlandsykehuset før, husker jeg. Ikke glem at dere har fritt sykehusvalg! Jeg vet at det er ikke så lett å stå på når formen er på bunn, men det er den eneste løsningen.. dessverre. Nå håper jeg virkelig at "lykken står den gode bi", som det heter i et ordtak. Er det noen fortjener det, er det deg!
  Ønsker deg og dine en god helg <3 God bedring! (Skal sende over litt positive "viber". Det må vel fungere begge veier?)
  Stor klem <3

  SvarSlett
 8. Du veit jo hva jge mener, og jeg håper mannen snart er på beina igjen!
  Han er heldig som har deg alså! bra med kruttønner vettu!
  men den behandlinga dere fikk er jo helt drøy!
  massevis av godbedringsklemmer sendes oppover!
  takk for en kanonkoselig prat i går!!*storklem*

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...